Relaas 2019

Terugblik gedachtenis rondgang 2019

Zoals ieder jaar is ook in 2019 een gedachtenis rondgang georganiseerd. Dankzij de formidabele inzet van ruim 60 vrijwilligers, diverse sponsoren en donateurs is deze bijzondere bijeenkomst mogelijk geworden. Tussen de 500 en 600 mensen hebben in een sfeervolle omgeving hun overleden dierbaren kunnen gedenken op de Nieuwe Begraafplaats. Langs een wandelroute van circa 1.000 meter hebben zij hun  overledenen ingetogen kunnen gedenken met ondersteuning van muziek, kunst, vuur, licht, warmte en ruimte voor ontmoeting of in stilte. Een moment om herinneringen te delen en op eigen wijze opnieuw vorm te geven (her-inneren dus), en zo de naam van een dierbare levend te houden. De reacties na afloop waren hartverwarmend en helpen ons om ook in 2020 weer zo’n gebeurtenis te organiseren. Een uitgebreid verslag treft u <hier> aan.

Voor de bijeenkomst 2019 is door Iris Knaap speciaal een gedicht geschreven.


Door Jelle Schaap van Black Sheep Media is een prachtige videoreportage gemaakt. De achtergrondmuziek is ten hore gebracht tijdens de rondgang.


Klik op de foto om mee te kijken door de lens van Jan Kolkman.


Klik op de foto voor een beeldverslag door Thijs van Aalen.


De ziekenomroep ZSOM Groenlo heeft een mooie video reportage gemaakt van de start van de bijeenkomst en de rondgang. Klik op de foto om de video te bekijken.


Een bijzondere dank is op zijn plaats aan het team van Monuta, dat aan het eind van de rondgang iedereen van koffie, thee en/of chocolademelk heeft voorzien. Zij hadden ook ruimte en oog voor een praatje.


Een dankwoord is ook op zijn plaats voor de medewerkers van Circulus Berkel die rondom de datum van de gedachtenis bijeenkomst (27 oktober) op een fantastische wijze gezorgd hebben voor materialen en persoonlijke ondersteuning in tijd en bemensing. Ook hebben zij het mogelijk gemaakt dat de begraafplaats er zeer netjes en verzorgd bij gelegen heeft. Zonder hen was dat niet mogelijk geweest.


[Bijgewerkt: 8 juli 2020]