Relaas lustrum 2020

 

 

In 2020 bestond Levende Namen 10 jaar! De werkgroepen waren begin 2020 al druk met plannen maken voor de 10-jarige jubileumeditie in oktober.
Covid-19 heeft echter roet in het eten gegooid. Het evenement Levende Namen, zoals gebruikelijk, was met inachtneming van de geldende coronavoorschriften helaas niet mogelijk. Als bestuur hebben we dan ook besloten om de traditionele bijeenkomst in 2020 niet te laten doorgaan.
Niets doen was zeker geen optie. Ook dit bijzondere jaar wilden wij het gedenken van de dierbare overledenen ondersteunen. Tijdens intensief overleg tussen bestuur en werkgroepen zijn veel ideeën besproken. Steeds duidelijker werd dat wij mensen uit Lochem en omgeving ook in dit moeilijke jaar de gelegenheid wilden bieden om hun overleden dierbaren op de Nieuwe Begraafplaats aan de Zutphenseweg te gedenken.

Gedichtenwandeling Levende Namen

Vanaf zondag 25 oktober was het dagelijks mogelijk om een wandeling te maken over de Nieuwe Begraafplaats. Langs deze fraaie wandelroute stonden op diverse mooie plekken troostvolle gedichten opgesteld op groot formaat. November is de traditionele gedenkmaand; daarom hadden we besloten om de route de hele maand november intact te laten. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de route te lopen. In onze ogen was het een waardig alternatief voor de reguliere gedenkingsbijeenkomst die vanwege Corona geen doorgang kon vinden.

De gedichten verschenen in boekvorm, geïllustreerd met sfeerbeelden van gedenkingsbijeenkomsten van de afgelopen jaren. Dit boekje is nog steeds (nog 2 beschikbaar) verkrijgbaar door € 9,50 over te maken op NL09 RABO 0160 8845 78 tnv Stichting Levende Namen, én, uw adresgegevens door te geven op info@levendenamen.nl. Wij zorgen ervoor dat u  het boekje gratis thuis bezorgd krijgt als u in Lochem of omgeving woont.

Voor een video impressie van de wandeling klik hier

                         

Foto expositie 10 jaar Levende Namen

Ter ere van ons 2e lustrum organiseerden wij gedurende de maand oktober een foto-expositie in de Molenzaal van het Stadshuus in Lochem. Deze expositie gaf een mooi beeld van de jaarlijkse Levende Namen gedachtenisbijeenkomst.

   


Tot slot

Via media en deze website hielden wij u op de hoogte van onze plannen. Lees ook de verschenen artikelen uit de Berkelbode van 23 september 2020 en de Stentor van 3 oktober 2020

Ook wilden wij handreikingen doen om uw dierbaren in uw eigen omgeving (extra) te gedenken. Daarvoor hebben wij de  pagina “Zelf gedenken” op deze website ingericht.

Ondanks alle onzekerheden rondom Covid-19 gaan we er vanuit dat wij ook in 2021 weer enkele activiteiten kunnen organiseren. Natuurlijk hopen wij u daar ook te mogen begroeten.

[Bijgewerkt: 4 mei 2021]