2017 Rondgang weer bijzonder!

In plaats van de reguliere dinsdagavond vond dit jaar de gedachtenis-bijeenkomst van Levende Namen op de Nieuwe Begraafplaats te Lochem plaats op zondag 29 oktober. Met vijf nieuwe kunstvormen van o.a. Pieter van de Pol in samenwerking met beeldend danstheater Telder, het Hart-Labyrint van Jan Opdam, “Namen zingen” door Josée van de Staak en Wendy Addink, en de Soepbrigade van het Stadhuus van Sara Udcoff
Dit jaar mochten we op deze mooie zondagavond tussen 550-600 bezoekers ontvangen. Wat opviel dat er dit jaar veel meer kinderen de route van circa 1.200 meter meeliepen dan de vorige jaren op dinsdagavond. Dus veel meer gezinnen vonden hun weg naar deze bijzondere Lochemse begraafplaats. Ook vele bezoekers die spontaan binnenkwamen, omdat zij die prachtige kaarsen en fakkels aan de Zutphenseweg hadden opgemerkt. Bij de uitgang goede reacties mogen ontvangen. Vooral ‘Namen zingen’, het lopen van het hart-labyrint, de kunstvorm ‘Tussen-hemel-en-aarde’, het ingetogen gezang van vier Lochemse koren én het “Zand schrijven” vond men vaak indrukwekkend. Kortom: een mooie ingetogen inloopavond waar de bezoekers de namen en herinneringen van hun dierbaren, levend hebben gehouden.

Foto’s, KijkG Fotografeert, Lochem:

Omvattend licht (KijkG Fotografeert, Lochem)

About the Author

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *