Lezing Hella van der Wijst op 13 oktober 2019

Op 13 oktober 2019 om 15:00 uur in het Stadshuus, Markt 3 te Lochem geeft tv-presentator Hella van der Wijst een lezing getiteld
“De kracht van TROOST”.

Mevrouw Hella van der Wijst

Waar vinden mensen die een dierbare missen troost, waar niet? 
Wat is troost en hoe werkt het? Wat is het geheim van troost ontvangen of troost te geven?

Drie jaar had Hella wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde voor het tv-programma Ik Mis Je. Het gaf haar een uniek inzicht in hoe mensen in Nederland rouwen en doorleven. Ze schreef er het boek TROOST als je iemand mist over, met ervaringsverhalen en wetenschappers met een verrassende kijk op hoe wij rouwen. Daarnaast delen mensen over de hele wereld van allerlei pluimage al meer dan dertig jaar hun bijzondere levensverhalen met Hella, die ze op deze middag ook graag met jullie deelt in Hella’s verhalenhuis.

In haar interactieve lezing vertelt ze verhalen maar wisselt ze ook graag verhalen uit met de aanwezigen. Zowel het boek als ook de lezing van Hella laat via levensverhalen van gewone mensen zien, dat rouw geen ziekte is, maar bij het leven hoort en dat we allemaal obstakels hebben te overwinnen. Hoe we dat doen en wat daarbij helpt: daar draait deze middag om.

Hella nodigt je uit om voor deze bijeenkomst een voorwerp mee te nemen waar een mooi verhaal van troost bij hoort, een verhaal om te delen. Denk aan de medaillon van je overleden moeder of het eerste kruipakje van je kind of een schilderij van een lieve tante.

Eerder schreef Hella al het succesvolle boek Hella’s VoetsporenTROOST als je iemand mist is haar tweede boek, dat ondertussen al een tweede druk heeft gekregen! Hella schrijft ook maandelijks een levensverhaal in Plusmagazine.

Stichting Levende Namen maakt deze lezing mede mogelijk in aanloop naar de gedachtenis-bijeenkomst op zondag 27 oktober a.s. op de Nieuwe Begraafplaats te Lochem.  Stichting Levende Namen beveelt deze lezing zeer bij u aan.

About the Author

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *